CC de trekhaak

Gemakkelijker aan auto-onderdelen komen

Geplaatst op

In vele gevallen is het niet voordelig om via een garage bij de groothandel onderdelen te laten bestellen die gebruikt worden voor een reparatie aan je auto. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat deze doorgaans prijziger zijn dan tweedehands onderdelen. Er zijn een aantal plekken waar je aan deze laatste categorie onderdelen kunt komen. Lees met ons mee voor de nodige tips op dit gebied. 

Ga voor een sloopauto

Een sloopauto is een optie om aan onderdelen te komen. Zeker garages maken gebruik van deze mogelijkheid. Wanneer een auto total loss is, wil het niet zeggen dat de onderdelen in deze auto allemaal kapot zijn. Sterker nog, veel van de onderdelen die in een dergelijke auto zitten, kunnen prima gebruikt worden om andere auto’s te repareren. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten vergeleken met nieuwe onderdelen die je bij een groothandel bestelt. 

Marktplaats 

Er zijn online volop mogelijkheden om aan tweedehands auto-onderdelen te komen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Marktplaats. Je kunt gemakkelijk filteren en zo heb je snel een juist onderdeel te pakken. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, want ook hier ga je voordelig auto-onderdelen vinden. Het is goed om zo nu en dan online te kijken of het onderdeel dat je nodig hebt erbij staat. Deze methode is voor een reguliere auto die snel gerepareerd moet worden niet per se de meest gunstige omdat het lang kan duren voordat je een onderdeel hebt. 

Online fora 

Wanneer je een oldtimer hebt, dan is het goed om eens online te kijken op de verschillende fora. Je vindt daar lieden die zich bezighouden met de constructie van onderdelen voor oldtimers (of auto’s die wat ouder zijn / niet meer gemaakt worden). Kijk gewoon eens rond. Mensen hebben meestal een oldtimer als tweede auto en zijn er hobbymatig mee bezig. Zo heb je meer tijd om onderdelen te zoeken. In de winter zijn de mensen vaak aan het sleutelen aan hun oldtimer. Een leuke hobby. In de lente / zomer gaan ze vaak stukjes touren. Enfin, veel plezier met het zoeken naar geschikte en voordelige auto-onderdelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte als het gaat over de trends op het gebied van vakanties en allerlei leuke trips.

Contactgegevens

Via info @ cc-detrekhaak.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden